MİSYON

Bilimsel ve teknolojik birikimi yerele taşıyarak, evrensel ölçütlerde nitelikli insan gücü yetiştirmek suretiyle, ulusal kalkınmanın akademik bir paydaşı olmaktır. Çağdaş eğitim-öğretim ilkeleri çerçevesinde, paydaşların gereksinmelerini gözeterek eğitim-öğretim hizmeti sunmak, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapmak, topluma ve insanlığa hizmet etmektir.

VİZYON

Evrensel değerlere vakıf aynı zamanda uluslararası rekabet ortamında ulusal çıkarları da gözetebilecek, ülke kalkınmasında yerelle ulusal arasında köprü olabilecek bilimsel ve teknik donanıma sahip nitelikli insan gücü yetiştiren bir meslek yüksekokulu olmaktır.

TEMEL DEĞERLER

Kişiye saygı, Bilimsel üretkenlik, Sosyal sorumluluk, Mesleki Etik,
Kalite, Verimlilik, Katılımcılık, Rekabet, Çağdaşlık, Mükemmeliyetçilik, Yenilikçilik

2024 YILI HEDEFLERİ

1. Öğrencilerin mesleki gelişimlerini artırmak amacıyla her dönemde en az üç öğrenci etkinliği düzenlemek. (H.1.4.)
  2. Öğrencilerin sosyal niteliklerini artırmak için 2 öğrenci kulübü ve topluluğu kurarak bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinlikler yapmak. (H.1.4.)
  3. Her öğretim üyesi başına en az bir makale ve her Öğretim görevlisi başına en az bir makale ,bildiri, poster veya proje yapmak  (H.1.2.)
  4. Toplumsal katkı sağlayacak yılda en az iki adet etkinlik gerçekleştirmek. (H.2.2.)
  5. Öğrencilerin mesleki gelişimlerini destekleyici yıllık en az 3 adet teknik ve mesleki geziler düzenlemek. (H.3.3.)
  6. Mevcut kütüphane için fiziksel olarak daha geniş bir alan tesis edilerek, kütüphanede bulunan kitap sayısını en az 2000 civarına çıkarmak ve çeşitliliğini artırmak. (H.4.4.)
  7. Laborant ve Veteriner Sağlık öğrencilerinin klinik uygulamaları için “Klinik Uygulama Laboratuvarı” adlı bir laboratuvar kurulacak. Mevcut bulunan laboratuvarların ise fiziksel ve teknik anlamda iyileştirilmesi sağlanacak. (H.4.5.)

*Afyon Kocatepe Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.

Hedefe Yönelik Riskler için TIKLAYINIZ

2023 YILI HEDEFLERİ

1. Hedef : Her yıl kariyer sahibi bir mezunumuzun katılımıyla en az bir defa etkinlik düzenlenmesi. (H.3.2)
  2. Hedef : Her yıl, Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde panel, konferans, söyleşi gibi toplamda en az 2 etkinlik düzenlemek.(H.1.4)
  3. Her yıl bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirmek amacıyla dış paydaşlardan ilgili sivil toplum örgütleriyle işbirliğine gidilip panel ve konferans gibi etkinliklerin düzenlenmesi.(H.3.2.)
  4. Hedef : Öğrencilerin mesleki gelişimi için her yıl teknik gezi ve eğitsel etkinlik düzenlenmek (H.1.4.)

*Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.

Hedefe Yönelik Riskler için TIKLAYINIZ

Geçmiş Yıllara Ait Hedeflerin Gerçekleşme Sonuçları