Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan yürütülebilmesi için aldığı kararlar doğrultusunda, bu döneme mahsus olmak üzere Üniversitemizde de eğitim-öğretim süreçlerinin, Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığı ile yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre,

1) 30 Mart 2020 tarihi itibariyle TÖMER, hazırlık, ön lisans, lisans, Pedagojik Formasyon, lisans üstü düzeydeki derslerin öğretimine kalındığı yerden Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden devam edilecektir,

2) Bulundukları yerden öğrencilerimizin erişim sorunları yaşayabilecekleri ve Uzaktan Öğretim altyapımızın kapasitesi de gözetilerek dersler asenkron olarak yürütülecektir. Talep nedeniyle TÖMER öğrencileri için dersler senkron (eş zamanlı) olarak yürütülecektir.

3) Dersi veren öğretim elemanlarımızın ders notları, ders sunumlarına ilişkin ses kayıtları, video kayıtları vb. öğretim materyalleri öğretim elemanlarımız tarafından uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemine yüklenecektir. İlk olarak 6. haftadan başlamak üzere ders sunumları sisteme yüklenecek olup daha sonraki süreçte ilk 5 haftanın ders notları da sisteme eklenecektir.

4) Öğrencilerimizin yürürlükte olan ders programlarındaki ders saatlerinde öğretim elemanlarımız tarafından Öğrenme Yönetim Sisteminde forum oluşturularak öğrencilerimizin derse ilişkin soruları öğretim elemanlarımızca cevaplanacaktır.

5) Öğrenme Yönetim Sistemini nasıl kullanacaklarına ilişkin eğitim videosu uzaktan eğitim web sayfamıza yüklenmiş olup, öğrencilerimiz sistemin kullanımı hakkında bilgiye video aracılığı ile ulaşabilirler.

6) Laboratuvar, iş yeri eğitimi ve uygulaması, işbaşı uygulamalı eğitim, staj, intörn eğitimi, mesleki uygulamalı dersler (bu özellikteki ders ve uygulamalar ilgili birimler tarafından belirlenecektir)  gibi uygulamalı olarak yapılma zorunluluğu olan dersler için yapılamaması durumunda birimler tarafından belirlenecek ileri tarihli yoğunlaştırılmış telafi programı hazırlanacaktır. Bu tarihler ilgili birimin web sayfasından öğrencilere duyurulacaktır.

7) Her bir ders için haftalık olarak sisteme giren öğrencilerimiz devam şartını sağlamış kabul edilecektir.

8) Sınavlarla (vize, final, bütünleme) veya Yaz Okulu ile ilgili akademik takvim henüz kesinleşmemiş olup sürece göre Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenecektir. Öğrencilerimizi mağdur etmeyecek makul bir sınav uygulamasının yöntemi hakkında çalışmalar devam etmektedir.

9) Ülkemizdeki Koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrine göre ve üst kuruluşlarımızın alacağı kararlara göre Üniversitemizde de yeni kararlar hızlı bir şekilde alınarak sizlere duyurulacaktır.

Sevgili öğrencilerimiz sizler bizim için değerlisiniz, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, alınan kararlar da rutin dışı kararlardır. Bütün çabamız sizlerin mağdur olmaması içindir. Bu süreçte bazı aksamalar olabilir, karşılıklı hoşgörüyle bu dönemi atlatacağız. Sağlıcakla kalın. “Evde kalın uzaktan eğitim alın.”

Uzaktan Öğretim Sistemi sayfasına giriş için tıklayınız.

23 Mart 2020, Pazartesi 471 kez görüntülendi