Güçlü Akademik Kadro

Öğretim kadromuzu doktora mezunu, doktorasına yapan, sürekli çalışan, gerek akademik çalışmalarla ve gerekse güncel kurslarla kendini yenileyen zengin ve güçlü bir öğretim elemanı ekibi oluşturmaktadır. Öğretim elemanlarımız ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makalelere, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulan bildirilere sahiptirler.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  Başarısı

 Yüksekokulumuz, Dikey Geçiş Sınavı başarı yüzdesinde de iddialı bir konumdadır. Lisans Yerleştirme Sınavı ile 4 yıllık fakültelere yerleşemeyen öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık fakültelere geçme imkânı bulmaktadır. Öğrencilerimiz DGS’ye yönlendirilerek, Meslek Yüksekokulumuzda ortalama DGS sonuçlarına göre sınava giren öğrencilerimizin yaklaşık % 10’luk kısmı sınavı kazanmış ve 4 yıllık düzeyde eğitim veren fakülte ve yüksekokullara kayıtlarını yaptırmıştır.

Eğitim binası Bayat ilçesi merkezinde olup 5 kattan oluşmaktadır ve yaklaşık 4000 m² kapalı alana sahiptir. Bodrum kat yemekhane, spor salonundan; Zemin kat kantin,konferans salonu ve idari personel odalarından; birinci ve ikinci  kat dersliklerden ve kütüphaneden, üçüncü kat idari ve akademik personel odaları ve tam donanımlı iki adet bilgisayar Laboratuvarından;dördüncü kat ise laborant ve Veteriner Sağlık bölümü laboratuvarı ve 2 adet  dersliklerden oluşmaktadır.

Bununla birlikte, yüksekokulumuz öğrencilerinin dinlenip boş vakitlerini değerlendirebilecekleri parklar, gezi alanları ve yayla belediyemiz sınırları içerisindedir. İlçede öğrencilerin kullanabilecekleri bir kapalı spor salonu, futbol sahası ve halı saha ile sportif faaliyetlerine devam edebilecekleri imkanları mevcuttur. Ayrıca ilçemizde kız ve erkek KYK yurdu mevcuttur.

24 Aralık 2015, Perşembe 2729 kez görüntülendi