Bayat Meslek Yüksekokulu. 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı güz yarıyılında İşletme ve Dış Ticaret programları olmak üzere 2 bölümde 74 öğrenciyle eğitime başlamıştır. 2007-2008 Eğitim ve öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle mevcut bölümlerin ikinci öğretimleri de açılmış ve öğrenci sayımız 217’ye yükselmiştir.2008-2009 Eğitim ve öğretim yılı itibarı ile İnsan Kaynakları programı da açılmış olup diğer programların öğrenci kontenjanı artırışı ile öğrenci sayımız 460’a yükselmiştir.Kontenjan artışlarıyla 2009-2010 öğretim yılında öğrenci sayımız 580’e yükselmiştir. 2011- 2012 öğretim yılında ise öğrenci sayımız 641′ e yükselmiştir. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ise Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü açılmıştır.

Eğitim binası Bayat ilçesi merkezinde olup 5 kattan oluşmaktadır ve yaklaşık 4000 m² kapalı alana sahiptir. Bodrum kat yemekhane, spor salonundan; Zemin kat kantin,konferans salonu ve idari personel odalarından; birinci ve ikinci  kat dersliklerden ve kütüphaneden, üçüncü kat idari ve akademik personel odaları ve tam donanımlı iki adet bilgisayar laboratuvarından;dördüncü kat ise laborant ve Veteriner Sağlık bölümü laboratuvarı ve 2 adet  dersliklerden oluşmaktadır.

Bununla birlikte, yüksekokulumuz öğrencilerinin dinlenip boş vakitlerini değerlendirebilecekleri parklar, gezi alanları ve yayla belediyemiz sınırları içerisindedir. İlçede öğrencilerin kullanabilecekleri bir kapalı spor salonu, futbol sahası ve halı saha ile sportif faaliyetlerine devam edebilecekleri imkanları mevcuttur. Ayrıca ilçemizde kız ve erkek KYK yurdu mevcuttur.

12 Kasım 2015, Perşembe 1650 kez görüntülendi